Cabanos cu varza calita

Se taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care se spala in apa rece, desfacind foi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o varza acra
  • 150 ml ulei
  • piper pisat
  • o lingurita de bulion de ardei sau o lingura de bulion de rosii
  • cabanos sau carnat oltenesc

Mod de preparare

Se taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care se spala in apa rece, desfacind foile in apa, fara a le rupe.

Se scurge bine varza de zeama, se toaca pe un fund de lemn, cu un cutit ascutit in fisii subtiri.

Separat, intr-o cratita de fonta smaltuita, se pune ulei si se lasa pe foc. Se adauga varza, se pune sare si se amesteca bine. Se acopera cratita cu un capac, se face focul mic si se lasa sa fiarba inabusit. Se poate baga cratita in cuptor unde se lasa la foc mic.

Cind varza a inceput sa se inmoaie, se adauga bulionul (daca varza este prea acra se adauga bulion numai cit sa coloreze).

Se serveste calda cu mamaliguta, ca garnitura la

cabanosul prajit in untura sau facut la gratar.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors