Bule de varza dulce cu brinza

Se desface varza in foi si se opareste in apa clocotita cu sare. Se asaza 2-3 foi suprapuse si la mijloc se pune brinza amestecata cu ou si sare, mare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 verze
  • ¼ kg cascaval sau brinza
  • 8 rosii
  • 4 cepe
  • 2 oua
  • 3 legaturi de verdeata
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar smintina

Mod de preparare

Se desface varza in foi si se opareste in apa clocotita cu sare. Se asaza 2-3 foi suprapuse si la mijloc se pune brinza amestecata cu ou si sare, mare cam cit o nuca. Se inveleste si i se da forma rotunda. Se preseaza in mina pentru a se scurge bine zeama. Se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in grasime bine incinsa. Prajite, se asaza in tava, se toarna deasupra zeama de rosii si rosii curatate de pielita si seminte si se pun la cuptor sa scada. Se adauga o parte din smintina amestecata cu o lingurita faina cind sosul este aproape scazut. Se servesc calde si cine doreste presara cascaval pe deasupra. In momentul cind se servesc la masa, se mai toarna si restul de smintina. In loc de brinza, aceste bule de varza se pot umple cu carne preparata ca pentru musaca.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce