Budinca de varza cu carne de porc si costita

Pentru budinca de varza cu carne de porc si costita carnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de porc slaba (sau 250 g carne de porc si 250 g carne de vaca)
  • 1 varza potrivit de mare
  • 1 ceasca orez
  • 100 g costita afumata
  • 1 dl ulei
  • 3 -4 rosii
  • 1 cescuta smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Pentru budinca de varza cu carne de porc si costita carnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt. Orezul se alege, se spala si se opareste cu apa clocotita; 2 rosii se curata de pielita si se sfarima cu o furculita. Toate ingredientele de mai sus se amesteca intr-un castron impreuna cu condimentele. Varza se spala, se curata de cotor, se opareste, se stoarce apoi bine de apa, se taie foarte subtire si se inmoaie putin intr-o cratita cu ulei (cca 20 minute). Separat se pregateste o tava potrivita sau o cratita in care se pun 1-2 linguri de ulei, apoi se aseaza trei rinduri de varza alternind cu doua de tocatura. Stratul de varza de deasupra se acopera cu celelalte rosii taiate felii. Se adauga o ceasca cu zeama de carne sau apa calduta. Se pune tava la cuptor pentru cca 1 ora.


Budinca de varza cu costita se serveste cu smantana deasupra

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce