Spata se curata, se spala si se turteste putin. Se sareaza, pipereaza si se da deoparte. Se toaca resturile de carne cu o ceapa mica, slanina, cateva
Spata se curata, se spala si se turteste putin. Se sareaza, pipereaza si se da deoparte. Se toaca resturile de carne cu o ceapa mica, slanina, cateva fire de patrunjel si miezul de paine muiat in zeama de carne. Se toaca bine, apoi se sareaza, se pipereaza si se
adauga un ou intreg. Se ia spata, se unge cu pasta, pe care se asaza felii de jambon, apoi se ruleaza. Se scot marginile ca sa nu se desfaca Ia fiert si se lega. Se pune untul pe foc mic si se adauga felii de morcov si de ceapa. Se presara putin cimbru si o foaie de dafin pulbere si
se asaza deasupra rulada de carne. Se adauga sare si piper, zeama de carne si vinul alb. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat, se spala si se albesc ciupercile in apa fiarta cu sare, apoi se pun cu unt, la rumenit putin. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate din vas, se dezleaga, se asaza pe o farfurie mai adanca, se pun deasupra bucatele de unt si se tine Ia cald. Se rumenesc in unt doua linguri de faina la foc mare si se sting cu zeama de carne. Se adauga ciupercile si se lasa sa mai dea cateva clocote, se sareaza, se pipereaza si se toarna deasupra ruladei.
Se serveste fierbinte.
Alte retete culinare:
Rulada de porc Curcan umplut Friptura de vita la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post