Sivet de caprioara

Se taie bucati carnea, se sareaza si se pun la prajit in putina untura. Se adauga apa, se acopera si se lasa la inabusit, pe foc mic. In untura ramas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne macra de caprioara
  • 300 gr ciuperci
  • 300 gr arpagic
  • 150 gr costita afumata
  • 200 ml vin
  • 100 gr untura
  • 1 lingura de faina
  • 30 gr bulion
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 1 jumatate telina
  • 1 fir de cimbru
  • 30 ml coniac
  • 1 jumatate capatana de usturoi
  • piper pisat
  • crutoane de paine
  • sare

Mod de preparare

Se taie bucati carnea, se sareaza si se pun la prajit in putina untura. Se adauga apa, se acopera si se lasa la inabusit, pe foc mic. In untura ramasa se calesc ceapa, morcovul si telina. Se adauga apoi faina, usturoiul tocat marunt, bulionul, dafinul, cimbrul si se stinge totul cu apa calda, dupa care se lasa la fiert. Apoi legumele si sosul se strecoara si se adauga pasate peste carne. Restul de untura se imparte in doua. Se prajeste costita taiata in fileuri, se scoate si se pun la inabusit ciupercile maruntite. In restul de untura se inabusa arpagicul. Se amesteca apoi toate ingredientele, se adauga coniacul, vinul, sare si piper si se mai lasa la fiert impreuna.


Se serveste cu crutoane de paine prajita.

Alte retete culinare:

Gratar de porc cu vinete coapte Curcan umplut Rulada de porc

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala