Pentru sitari la frigare se scot ochii, se face o taietura la gat prin care se scoate gusa si una mai jos prin care se scoate pipota. Se indoaie capul inspre picioare.
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu pene cu tot, cel putin 24 de ore, atarnat intr-un loc bine ventilat, iar pe timp racoros, poate fi tinut doua, trei zile. Se curata de pene cand este aproape de a fi fript. Se frige cu capul si cu labele, si nici intestinele nu se scot. Se smulg penele, se parlesc sitarii la flacara si se sterg cu o carpa uscata.
Pentru sitari la frigare se scot ochii, se face o taietura la gat prin care se scoate gusa si una mai jos prin care se scoate pipota. Se indoaie capul inspre picioare si se invelesc cu felii foarte subtiri de slanina fiarta. Se leaga cu ata. Se pun pe frigaie, se ung cu unt si se frig la foc viu. Nu trebuie serviti prea uscati. Cand sunt gata se scot atele.
Sitarii la frigare se servesc cu slanina pe felii de paine prajita in unt.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post