Rata salbatica fripta

Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper; se fierbe si se toarna f

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o rata; pentru marinata: un litru de vin amestecat cu 1/2 litru otet de vin
  • 2-3 foi dafin
  • 10 boabe piper
  • sare
  • 100 gr slanina
  • 0 lingura unt
  • 1 pahar vin rosu

Mod de preparare

Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper; se fierbe si se toarna fierbinte peste rata asezata intr-o cratita smaltuita. Se lasa astfel peste noapte. A doua zi se scoate rata marinata, se impaneaza cu felioare de slanina, se unge cu unt si se frige la tava la cuptor, stropindu-se mereu cu sosul din tava. Cand este gata, se taie, se asaza pe farfurie cu garnitura de legume, iar sosului din tava i se adauga un paharel de vin rosu su, dupa ce afiert inca putin, se pune in sosiera si se serveste o data cu friptura.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala