Rata salbatica cu portocale

Rata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii, telina, dupa care se presar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 3 portocale
  • 100 ml vin
  • 50 ml coniac
  • 60 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 50 gr ulei
  • 50 gr faina
  • cateva felii de ceapa
  • morcovi
  • telina
  • 30 gr bulion

Mod de preparare

Rata se curata, se taie bucati si se prajeste in untura. Se scoate apoi, iar in untura ramasa se prajesc ceapa, morcovii, telina, dupa care se presara faina si se stinge cu bulion si putina apa calda. Se mai lasa la fiert 20-30 de minute, apoi se strecoara si se adauga peste carne. Se mai fierbe pana cand carnea este gata. Intre timp se curata portocalele, iar cojile se taie subtiri, ca fideaua si se pun la fiert cu apa. Dupa 2- 3 clocote se scurg de prima apa amara si se adauga din nou apa si vin. Se lasa la fiert, pana se inmoaie.


Carnea se serveste cu sosul de portocale.

Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor Ciuperci umplute Curcan umplut

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Meatloaf

Cunoscuta sub numele de friptura de carne tocata, sau carne tocata in forma de paine, cu origine europeana undeva in...

Meatloaf
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide