Rata salbatica cu masline

Rata se parleste si se opareste cu apa fierbinte cu sare si otet. Se taie apoi in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu patrunjelul, maslinele, v

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 1 lingura otet
  • 50 gr unt
  • 2- 3 radacini patrunjel
  • 250 gr masline
  • 1 paharel vin alb
  • 1 felie de lamaie
  • 250 gr zeama de carne
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 jumatate lingurita cimbru
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Rata se parleste si se opareste cu apa fierbinte cu sare si otet. Se taie apoi in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu patrunjelul, maslinele, vinul alb, felia de lamaie, putina zeama de carne, piper, foaia de dafin, putin cimbru si o lingura de pesmet. Se acopera si se pune la fiert, la foc mic. Se potriveste la final de sare si se mai lasa sa dea in clocot odata.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Rulada de porc Friptura de vita la cuptor Piftie de curcan

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala