Pulpa de mistret cu afine

Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 700 gr. pulpa de mistret
  • 2 linguri de zahar
  • 2 cepe rosii
  • 1 fir de rozmarin
  • 10 boabe de mustar
  • 2-3 dl. vin rosu
  • supa instant(din cubulet)
  • 3 linguri de gem de afine pentru sos
  • pentru garnitura: 3 franzelute
  • 1 ceapa mica
  • 2 oua
  • ulei
  • faina
  • sare si piper
  • pentru bait: 6dl. vin rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1fir de rozmarin
  • 10 boabe de piper
  • 6 catei de usturoi
  • 10 boabe de ienupar
  • 3 bucati de cuisoare
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care punem in bait carnea. Se acopera cu un capac si se lasa la rece 2 zile.

Se scoate carnea din bait, se sterge cu un prosop de bucatarie si se sareaza.

Se aseaza carnea intr-o cratita cu ulei incins si o frigem pana ce primeste o frumoasa culoare rosiatica. Se scoate carnea, se pune la cald, iar in uleiul ramas se calesc condimentele si zaharul. Se adauga ceapa tocata marunt

si se pune la inceput vinul, apoi supa instant.(1-2dl). Se pune inapoi carnea, se acopere cratita si se fierbe pana cand carnea este bine patrunsa. Se scoate carnea si se taie felii. Uleiul din cratita se strecoara si se amesteca cu gemul de afine. Se fierb putin, se amesteca mereu. Acesta este sosul, pe care il servim langa carne. Se pregateste garnitura: feliile de franzela se prajesc, se taie apoi in cubulete, se calesc in ulei, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ceapa tocata foarte marunt, galbenusurile, sarea, piperul si 1 lingura de faina. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in compozitie, se amesteca usor si se lasa la odihna 10 minute. Apoi, cu mainile ude se formeaza galuste, pe care se fierbe in apa sarata.


Pe platou se aseaza carnea feliata, alaturi sosul de afine, galustele de franzeluta si se orneaza cu frunzulite de menta.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala