Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe ingrediente.
Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe ingrediente. Potarnichile se curata, se golesc, se despica pe toata lungimea spinarii, se scot oasele, apoi se sareaza si se lasa deoparte. Se prepara o umplutura din ficatul de potarniche, 4- 5 ficati de pasare, 1 bucatica de ficat de vaca sau de porc si 100 gr slanina proaspata. Se taie toate in bucati mici si se calesc in unt cu o lingura de ciuperci tocate si o ceapa taiata marunt. Ficatul se lasa apoi sa se raceasca, se da prin masina de tocat de 2-3 ori, se adauga o bucatica de unt proaspat, galbenusul, sarea, piperul si se amesteca bine. Cu pasta obtinuta se umplu potarnichile. Se infinge in pasta, in mijloc un ficat de gaina in care s-au infipt cateva felii de ciuperci. Se sareaza, se pipereaza ficatul, se stropeste cu coniac si se leaga cu o sfoara potarnichea. Se infasoara apoi in felii de slanina si se fierbe in zeama concentrata de carne pregatita din carcasa si resturile de la potarnichi, sorici proaspat si un picior de porc. Se fierbin apa cu vin, apoi se strecoara si se pun la fiert in aceasta zeama potarnichile. Dupa aceea, se scot, se desfac din slanina, se scurg si se pun intr-o forma ovala la racit. Zeama se limpezeste cu albus de ou iar dupa ce potarnichile s-au racit se toarna deasupra zeama limpezita si se lasa la intarit aspicul.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post