Potarnichi la frigare

Pentru potarnichi la frigare inainte de a fi jumulite, potarnichile trebuie tinute 24 de ore, dupa ce au fost impuscate, dar nu mai mult, intr-un loc racoros si bine ventilat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 potarnichi
  • frunze de vita
  • 200 g slanina
  • 6 felii de paine
  • 1 lingura unt
  • sare.

Mod de preparare

Pentru potarnichi la frigare inainte de a fi jumulite, potarnichile trebuie tinute 24 de ore, dupa ce au fost impuscate, dar nu mai mult, intr-un loc racoros si bine ventilat. Cand timpul este foarte racoros, pot fi tinute si doua zile. Se curata de pene in ultimul moment, se scot si intestinele. Se trec prin flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata. Se indeparteaza capul si labele. Ficatul se curata si se pune la loc, dupa ce i s-a dat un praf de sare.
Se invelesc cu frunze de vita bine unse cu unt si apoi in felii subtiri de slanina. Se leaga cu ata. Se pun pe frigare la foc bun si se invartesc. Se frig in circa 20 de minute, cu grija sa nu se usuce. Cand este gata, se scot slanina si frunza de vita, se sareaza. Se socoteste o potarniche pentru doua persoane.


Potarnichile la frigare se servesc cu slanina, pe felii de paine prajita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide