Potarnichi cu varza de Bruxelles

Verzele se curata si se pun in apa rece. Intr-un alt vas se fierbe apa cu sare si cand incepe sa de in clocot se adauga verzele. Dupa 20 de minute de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 potarnichi
  • 200 gr varza de bruxelles
  • 150 gr slanina proaspata
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri zeama de carne

Mod de preparare

Verzele se curata si se pun in apa rece. Intr-un alt vas se fierbe apa cu sare si cand incepe sa de in clocot se adauga verzele. Dupa 20 de minute de fiert, se scot, se lasa la racit, iar apoi se impart in felii. Separat se rumenesc potarnichile in unt, Ia cuptor. Se taie in bucati slanina apoi se pune intr-un vas cu unt si se rumenesc usor. Se adauga varza, se sareaza, se pipereaza si se calesc la foc mare. Varza si slanina se asaza in jurul potarnichilor, se pune deasupra 50 gr unt proaspat, se acopera vasul si sIntroduce in cuptorul cald, pentru 30 de minute. Se adauga apoi zeama de carne si se mai lasa sa dea in clocot cateva minute.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Ciuperci umplute Placinta de dovleac

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors