Potarnichi cu sos

Potarnichile se curata si se golesc de intestine. Ficatul se toaca marunt impreuna cu 100 gr carne de porc, putina paine, muiata in apa, putin patrun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 potarnichi
  • 300 gr carne porc
  • paine
  • 12 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 50 gr slanina
  • 100 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 1 jumatate pahar zeama de carne
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 lingura bulion de rosii
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Potarnichile se curata si se golesc de intestine. Ficatul se toaca marunt impreuna cu 100 gr carne de porc, putina paine, muiata in apa, putin patrunjel si 2 catei de usturoi. Se adauga apoi un ou, sare, piper si se umplu potarnichile cu aceasta pasta. Se infasoara in fasii de slanina si se introduc la cuptor cu unt fierbinte. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se tin la cald. In vasul in care s-au facut se pun 200 gr carne de porc feliata la calit, apoi se presara faina si se rumeneste usor. Se toarna deasupra 1 jumatate pahar de zeama de carne si vinul alb. Se mai adauga pasta de rosii si condimentele. Se fierbe 10 minute, apoi se strecoara. Se pun in sos potarnichile si se mai lasa la fiert 10 minute.


Se serveste mancarea fierbinte.

Alte retete:

Piftie de curcan Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala