Potarnichi cu smantana si ceapa

Pentru potarnichile cu smantana si ceapa se curata potarnichile ca pentru fript. Se pun la cuptor in tava cu putin unt si ceapa taiata felii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 potarnichi
  • 1 lingura unt
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru potarnichile cu smantana si ceapa se curata potarnichile ca pentru fript. Se pun la cuptor in tava cu putin unt si ceapa taiata felii. Se intorc pe amandoua partile si se tin pana incep sa se rumeneasca. Separat, intr-o cratita, se pun pe foc potrivit smantana amestecata cu un praf de faina, unt, sare si piper. Focul nu trebuie sa fie prea mare, pentru ca smantana sa nu se taie. Cand clocotesc, se toarna peste potarnichi, se mai lasa 1/4 ora la cuptor si se uda cu sosul de smantana. Inainte de a servi se taie fiecare potarniche in patru.  Se poate adauga la smantana o lingurita de zeama de lamaie.


Potarnichile cu smantana se servesc foarte fierbinti.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide