Piept de fazan umplut in stil vanatoresc

Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate 25 g, se adauga sare si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 bucati (aprox. 1000 g) piept de fazan (4 jumatati de piept de fazan)
  • fara piele si os
  • 200 g ficat de gasca
  • 50 g ciuperci
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita de piper alb
  • 1/4 lingurita maghiran uscat (sau 2 lingurite maghiran proaspat tocat)
  • 1 lingurita coniac
  • 4 felii bacon; Obligatoriu: 800 g foi de varza creata oparite
  • 100 g bacon
  • 1 lingura extract de fazan (oasele se prajesc si se pun la fiert timp de 2 ore
  • se strecoara si se adauga sare)
  • 1 lingura de smantana
  • sare
  • 1/4 lingurita piper alb proaspat macinat
  • 1/4 lingurita maghiran uscat (sau 2 lingurite maghiran proaspat tocat)
  • mere: 600 g (4 bucati mici)
  • taiate felii
  • fara seminte
  • 40 g unt

Mod de preparare

Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate 25 g, se adauga sare si coniac dupa gust. Intre 2 bucati de ficat se pune 1 felie de ciuperca fiarta. Acestea se aseaza pe bucatile de piept injumatatite, care apoi se pliaza. Bucatile de piept umplut se infasoara cu cate 1 felie de bacon, ca sa nu se separe in timpul gatirii.

Intr-o tigaie, pieptul se prajeste pe toate partile apoi se pune la cuptor la foc mediu (aproximativ 180 C) timp de 12 minute. Bacon-ul se taie felii de ca. 30 cm diametru, se prajesc intr-o tigaie dupa care se scurge grasimea. Varza taiata subtire si fiarta se amesteca cu bacon-ul prajit, dupa care se condimenteaza si se adauga smantana si extractul de fazan. Merele: se indeparteaza semintele, se taie bucati si se prajesc in unt.
Se serveste pe o farfurie fierbinte, in fata se pune pieptul de fazan, in jur se pun bucatile de mere. Se ofera separat extract de fazan.

Alta mincare recomandata

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala