Piept de fazan sote cu ciuperci

Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala, se taie in patr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piepturile de la 2 fazani
  • 50 gr slanina
  • 1 kg ciuperci
  • 150 gr unt
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 galbenusuri
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala, se taie in patru si se pun peste fileurile de fazan. Deasupra se toarna 100 gr unt topit cald, se acopera visul si se lasa la inabusit, la foc mare. Fileurile se scot, impreuna cu ciupercile, dupa ce s-au facut, se scurg bine de unt si se tin la cald. Separat se face un sos alb din unt si faina, care se stinge cu vin alb si cateva linguri din sosul in care s-a facut friptura. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc si se adauga 2-3 galbenusuri de oua. Fileurile se pun pe o farfurie, se acopera cu feliile de ciuperci si se toarna deasupra sosul.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Curcan umplut Muschi de porc la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors