Ostropel din carne de cerb

Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii si telina taiate felii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de cerb
  • 100 gr untura
  • 100 gr ceapa
  • 1 jumatate de telina
  • 1 morcov
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 gr bulion
  • 50 gr faina
  • cateva boabe de piper
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii si telina taiate felii subtiri. Dupa ce legumele s-au rumenit putin, se adauga bulionul si se stinge cu apa calda si cu zeama in care s-a marinat carnea. Dupa 10-15 minute de fierbere, se strecoara sosul peste carnea prajita si se pune totul din nou la fiert. Cand carnea este gata, se adauga usturoiul pisat, otetul, sarea si piperul dupa gust.


Ostropelul se serveste cu garnitura de cartofi fierti, presarati cu patrunjel verde.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Ciorba radauteana

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors