Muschi de caprioara

Ingrediente: • muschi de caprioara – 1 kg • fresh de portocale – 500 ml • vin

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:
    • muschi de caprioara – 1 kg
    • fresh de portocale – 500 ml
    • vin rosu demisec, calitativ – 1 pahar
    • miere – 2 lingurite
    • cimbru – 2 firicele
    • scortisoara – 2 batoane
    • ulei de masline – 2 linguri
    • ceapa salota – 2 buc
    • usturoi – 4-5 catei
    • sare – dupa gust
    • piper – 1 lingurita

    Mod de marinare si preparare:
    • lasati bucata de muschi intreaga intr-o tava adanca
    • taiati salota cuburi si usturoiul marunt
    • adaugati uleiul peste muschi si asezonati cu sare si piper
    • ungeti cu miere si adaugati vinul rosu si fresh-ul de portocale
    • marinati timp de 10 minute, folosind caserola de marinare rapida FoodSaver, apoi lasati-o in frigider pentru 24 de ore
    • vidati muschiul impreuna cu cimbrul, batonul de scortisoara si 1-2 polonice din sosul de marinada intr-o punga de vidare FoodSaver
    • vidati punga cu 1-2 servetele in interior pentru a absorbi lichidele in exces si pentru a se lipi corespunzator
    • introduceti-o in aparatul de gatire in vid SousVide la 52 ⁰C pentru 60 de minute
    *optional puteti sa ii dati culoare in tigaie, cu putin unt, sare si piper
    • lasati-o la odihnit cca. 30 de minute
    • se serveste medium rare – medium

    Pofta buna! 

    *gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

    Cozonac pufos cu aluat oparit

    Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

    Friptura de miel in vin

    Traditionalul pe masa de Paste!!

    Drob de miel

    Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

    Parteneri
    Bucataras.RO

    Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

    Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

    Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
    Gustos.RO

    Pasca traditionala

    Pasca traditionala
    ReteteCulinare.RO

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide