Medalion de mistret

Medalionul de mistret se serveste cu muraturi fine - telina, gogosari, mere sau struguri.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 6 kg carne de mistret
  • 600 g slanina
  • o capatana de usturoi
  • o telina
  • ardei
  • 2 morcovi
  • 2 fire de cimbru
  • un varf de cutit de busuioc
  • 1 kg ciuperci
  • 200 g arpagic
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • bulion
  • un pahar de vin

Mod de preparare

Medalionul de mistret se serveste cu muraturi fine - telina, gogosari, mere sau struguri. Pentru a prepara aceasta mancare cu carne, se taie carnea fasii mai grosute, care se umplu cu costita si usturoi. Bucatile care pica se dau prin masina de tocat, se adauga costita de mistret, se pun trei oua, sare, piper, usturoi tocat, se face o pasta bine framantata, apoi se face un pat din tocatura, pe o coala de celofan. Pe marginea patului, se pun fasiile de carne care au fost impanate cu usturoi si costita, se ruleaza cu celofanul si se leaga cu ata. Dupa aceea, se pune in tigaie la fiert in apa cu ulei si putin bulion.
Din cand in cand intoarcem si stropim cu sos pana se termina de fiert. Calim 200 g costita taiata cubulete peste care punem zarzavatul taiat Julien, arpagic, telina, morcov, ardei, un pahar de vin, busuioc si cimbru. Ciupercile tocate le calim in unt. Dupa ce a fiert carnea, o desfacem de ata si celofan, o taiem felii si servim cu zarzavat calit si ciuperci calite.  Friptura de vanat cu sos picant se serveste cu cruton de paine la mijloc.


Medalionul de mistret se serveste cu muraturi fine - telina, gogosari, mere sau struguri.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala