Marinata pentru vanat

Aceasta reteta de marinata pentru vanat contine urmatoarele ingrediente: otet de vin, piper, dafin, lamaie, cuisoare, catei de usturoi, sare.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 l apa
  • 1 kg otet de vin
  • 1/2 lingurita ienibabar
  • 1/2 lingurita pi­per
  • 5—6 foi de dafin
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • o lingura sare
  • 2—3 catei de usturoi.

Mod de preparare

Se pun intr-o oala smaltuita apa cu otetul de vin, ienibaharul, pi­perul, foile de dafin, cuisoarele, usturoiul, coaja taiata de la o juma­tate de lamaie si o lingura de sare. Se fierbe compozitia 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste vanatul asezat intr-un castron. Se tine astfel 24 de ore.

Lichidul trebuie sa acopere vanatul, in caz contrar, vanatul tre­buie intors la fiecare 5—6 ore.


Se utilizeaza pentru vanat.
Alte retete recomandate:
Spanac
Mancare de mazare
Ciorba de salata verde

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide