Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea si se aureste in ulei in
Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea si se aureste in ulei incins, in asa fel ca sa fie bine patrunsa. Se scot bucatile de carne pe o farfurie, iar in uleiul ramas se calesc cepele tocate fin pina cind devin sticloase. Se lucreaza cu cratita acoperita ca sa nu se raspindeasca mirosul in casa. Peste ceapa se adauga putina apa calda, pentru ca aceasta trebuie sa se inmoaie si sa ramina alba. Sosul de ceapa se stinge cu putina apa calda cind este aproape gata si se adauga zarzavatul de supa spalat si taiat fideluta. Se acopera cratita si se fierbe sosul o juÂmatate de ora, dupa care se adauga bucatile de carne. Se fierbe min- carea cu piper boabe si sarea necesara si se parfumeaza cu o foaie de dafin, iar cind carnea este fiarta, se adauga maslinele date in clocot separat si clatite cu apa rece. Se adauga si vinul si se continua fierbeÂrea inca un sfert de ora. Se ia cratita de pe foc, se presara deasupra mincarii verdeata tocata si se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post