Mancare portugheza de rata

Se curata si se oparesc ratele cu apa clocotita, apoi se golesc de maruntaie si se spala. Ficatul si inima se toaca marunt, si se adauga cateva cepe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 rate
  • 2-3 cepe mici
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se oparesc ratele cu apa clocotita, apoi se golesc de maruntaie si se spala. Ficatul si inima se toaca marunt, si se adauga cateva cepe maruntite, patrunjel verde, 50 gr unt, sare si piper. Se amesteca totul pana se obtine o pasta omogena. Ratele se umplu cu aceasta pasta, se cos si se asaza apoi fiecare rata pe cate o panza alba impaturita in 2-3, se infasoara iar apoi se leaga strans cele doua rulouri si se pun la fiert, intr-un vas cu apa sarata. Dupa ce au fiert 30-40 de minute, se scot ratele, se desfasoara si se asaza pe o farfurie.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Ciuperci la cuptor Friptura de vita la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala