Mancare portugheza de rata

Se curata si se oparesc ratele cu apa clocotita, apoi se golesc de maruntaie si se spala. Ficatul si inima se toaca marunt, si se adauga cateva cepe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 rate
  • 2-3 cepe mici
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se oparesc ratele cu apa clocotita, apoi se golesc de maruntaie si se spala. Ficatul si inima se toaca marunt, si se adauga cateva cepe maruntite, patrunjel verde, 50 gr unt, sare si piper. Se amesteca totul pana se obtine o pasta omogena. Ratele se umplu cu aceasta pasta, se cos si se asaza apoi fiecare rata pe cate o panza alba impaturita in 2-3, se infasoara iar apoi se leaga strans cele doua rulouri si se pun la fiert, intr-un vas cu apa sarata. Dupa ce au fiert 30-40 de minute, se scot ratele, se desfasoara si se asaza pe o farfurie.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Ciuperci la cuptor Friptura de vita la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors