Mancare greceasca de iepure cu masline

Carnea se taie in bucati si se pune Ia prajit in ulei incins. Apoi se scot si se pun intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, morcovii,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • 150 ml ulei
  • 100 gr ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 1 jumatate telina
  • 50 gr bulion
  • 200 ml vin
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 crenguta de cimbru
  • 300 gr arpagic
  • 200 gr masline
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • otet dupa gust

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati si se pune Ia prajit in ulei incins. Apoi se scot si se pun intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, morcovii, telina, toate tocate marunt. Se adauga apoi usturoiul tocat marunt, bulionul, dafinul, cimbrul, boabele de piper, sare si otet dupa gust. Se mai lasa la fiert aproximativ o ora, dupa care se strecoara si se adauga peste carne. Se pun maslinele oparite in prealabil, cateva felii de lamaie, vinul si se lasa la fiert. La final, se adauga arpagicul inabusit separat.


Se serveste rece, ornat cu felii de lamaie.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Rulada de porc

Muschi de porc la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors