Mancare de prepelite cu orez

Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit pentru 20 de minute. Se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 prepelite
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 jumatate de telina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3-5 ciuperci
  • putin cimbru
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 jumatate pahar zeama de carne
  • 50 gr slanina
  • 100 gr ficat de porc
  • 4-5 bucati ficatei de gaina
  • 2-3 oua
  • 5 linguri unt
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit pentru 20 de minute. Se adauga peste ele vinul, sare, piperul si foaia de dafin. Dupa ce a scazut zeama, se adauga zeama de carne si se lasa la fiert, pe foc mic. Prepelitele se spala, se golesc de intestine si se umplu cu o pasta facuta din putina slanina, ficat de vitel, ficateii de prepelite si ficateii de pasare. Se taie toate in bucati, se calesc putin in unt si se dau prin masina de tocat dupa ce s-au racit. Se adauga ouale intregi, sarea, piperul si se amesteca pana devine o pasta omogena. Prepelitele umplute se pun intr-un vas cu unt si se rumenesc pe toate partile. Se toarna amestecul de legume deasupra, se pune un capac deasupra si se introduce in cuptor cateva minute. Separat se pune orezul la fiert. Dupa ce prepelitele sunt gata, se scot, iar sosul se trece prin sita. Orezul se amesteca impreuna cu cateva linguri din sosul fripturii, strecurat si se asaza in mijlocul unei farfurii. Se pun imprejurul orezului prepelitele asezate pe feliile de jambon fiert in orez si se inconjoara totul cu sosul care a mai ramas.


Mancarea se serveste foarte fierbinte.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Curcan umplut Muschi de porc la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala