Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit pentru 20 de minute. Se adau
Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit pentru 20 de minute. Se adauga peste ele vinul, sare, piperul si foaia de dafin. Dupa ce a scazut zeama, se adauga zeama de carne si se lasa la fiert, pe foc mic. Prepelitele se spala, se golesc de intestine si se umplu cu o pasta facuta din putina slanina, ficat de vitel, ficateii de prepelite si ficateii de pasare. Se taie toate in bucati, se calesc putin in unt si se dau prin masina de tocat dupa ce s-au racit. Se adauga ouale intregi, sarea, piperul si se amesteca pana devine o pasta omogena. Prepelitele umplute se pun intr-un vas cu unt si se rumenesc pe toate partile. Se toarna amestecul de legume deasupra, se pune un capac deasupra si se introduce in cuptor cateva minute. Separat se pune orezul la fiert. Dupa ce prepelitele sunt gata, se scot, iar sosul se trece prin sita. Orezul se amesteca impreuna cu cateva linguri din sosul fripturii, strecurat si se asaza in mijlocul unei farfurii. Se pun imprejurul orezului prepelitele asezate pe feliile de jambon fiert in orez si se inconjoara totul cu sosul care a mai ramas.
Mancarea se serveste foarte fierbinte.
Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor Curcan umplut Muschi de porc la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post