Mancare de prepelite cu carnati

Se pun la fiert prepelitele curatate si spalate impreuna cu orezul si cativa carnati in zeama de carne. Se face un sos dintr-o lingurita de faina cal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 prepelite
  • 125-150 gr orez
  • 250 gr carnati subtiri
  • 5 pahare zeama de carne
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Se pun la fiert prepelitele curatate si spalate impreuna cu orezul si cativa carnati in zeama de carne. Se face un sos dintr-o lingurita de faina calita in unt, pana se rumeneste putin si se stinge cu vinul alb. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se tine la cald. Dupa ce orezul a fiert, se scot prepelitele si carnatii si se adauga cateva linguri din sosul pregatit. Se amesteca bine si se serveste.


Orezul se pune intr-o farfurie, deasupra se asaza prepelitele si carnatii si se stropeste totul cu sosul ramas.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala