Mancare de potarnichi cu ciuperci

Potarnichile se curata si se spala, apoi se pun cu ulei fierbinte intr-un vas sa se rumeneasca pe foc mic. Se intorc din cand in cand si se lasa sa s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 potarnichi
  • 1 ceapa
  • 1 arpagic
  • 1 catel usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • 1 paharel vin alb
  • 1 paharel vin rosu
  • 10-12 ciuperci
  • 3-4 linguri unt

Mod de preparare

Potarnichile se curata si se spala, apoi se pun cu ulei fierbinte intr-un vas sa se rumeneasca pe foc mic. Se intorc din cand in cand si se lasa sa se rumeneasca uniform. In alt vas se pune ulei cu ceapa taiata solzisori, cu arpagicul si usturoiul taiate feliute, cu putin cimbru, foaie de dafin si patrunjelul verde tocat si se calesc pe foc mic, fara sa se rumeneasca, apoi se toarna cele doua paharele de vin si se lasa sa fiarba si sa scada mai mult de jumatate. In sos se adauga 3-4 linguri unt topit si se lasa sa fiarba aproximativ 10-15 minute. Carnea se scoate de pe oase si se asaza pe o farfurie, se toarna sosul peste ea si se garniseste cu ciupercile fierte inabusit in putin unt sau ulei.


Se serveste cu paine prajita in ulei.

Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Friptura de vita la cuptor

Tocanita de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors