Mancare de potarnichi

Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si li se leaga picioarele si aripile. Se pun intr-un vas cu unt, la rumenit. Slanina se taie bucat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 potarnichi
  • 3 linguri unt
  • 100 gr slanina
  • 150 gr ciuperci
  • 6-10 cepe mici
  • 1 pahar zeama de carne
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si li se leaga picioarele si aripile. Se pun intr-un vas cu unt, la rumenit. Slanina se taie bucati, se opareste cu apa fiarta, apois e scurge si se pune la rumenit in putin unt. In acelasi unt se pun la rumenit ciupercile maruntite, sa sareaza, se pipereaza si se dau deoparte. Se rumenesc separat cepele. Se adauga in vasul cu potarnichile rumenite slanina, ceapa si ciupercile, putina zeama de carne, apoi se acopera si se lasa sa la cuptor, sa fiarba inabusit 40 de minute. Se scoate vasul din cuptor, se pun cateva linguri de zeama de carne, se amesteca bine si se presara deasupra cu patrunjel verde.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala