Mancare de iepure cu sos picant

Spatele de iepure impreuna cu pulpele de iepure, se curata bine de pielite si se tin in vin aproximativ 12 ore. Apoi se scoat, se impaneaza cu slanin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • partea dinapoi a unui iepure
  • 150 gr slanina
  • 2 pahare vin alb
  • Pentru sos:
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 3-4 ciuperci
  • 3-4 linguri bulion de rosii
  • 3 pahare vin alb
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri smantana

Mod de preparare

Spatele de iepure impreuna cu pulpele de iepure, se curata bine de pielite si se tin in vin aproximativ 12 ore. Apoi se scoat, se impaneaza cu slanina si se asaza intr-o tava. Separat, se pregateste sosul. Ceapa tocata marunt se pune la rumenit impreuna cu o lingura de faina. Se adauga ciupercile taiate marunt, bulionul de rosii, vinul, foile de dafin, cateii de usturoi pisat, sarea si piperul pisat. Se toarna sosul peste carnea din tava si se introduce in cuptor. Dupa ce carnea s-a fript, se scoate din cuptor si se adauga smantana.


Se serveste imediat.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan

Muschi de porc la cuptor

Ciorba radauteana

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors