Mancare de iepure cu masline

Carnea de iepure se curata de pielite, apoi se taie bucati si se pune pe foc mic, cu 4 linguri de ulei, la rumenit. Se scot inapoi in oala si se asaz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Muschii si pulpele de iepure
  • 1 kg ceapa
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • boabe de piper
  • 4-5 felii de lamaie
  • 1 jumatate morcov mic
  • 1 jumatate telina mica
  • 200 gr masline
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 4-5 linguri vin alb
  • 9 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Carnea de iepure se curata de pielite, apoi se taie bucati si se pune pe foc mic, cu 4 linguri de ulei, la rumenit. Se scot inapoi in oala si se asaza pe o farfurie.

In uleiul ramas, se pune la rumenit morcovul si telina date pe razatoarea mica. Se adauga apoi din nou carnea. Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei si se adauga ceapa tocata marunt, la rumenit. Se toarna apoi ceapa peste carne, se adauga apa si se lasa sa fiarba, adaugand sare, boabe de piper, foaie de dafin si felii de lamaie. Se lasa la fiert, pe foc mic. Se toarna apoi vinul, bulionul de rosii si se adauga maslinele si feliile de lamaie. Se lasa din nou la fiert, pana scade putin sosul.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Ardei umpluti

Sarmale de post

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors