Iepure incolacit

Se jupoaie iepurele, se curata bine, se goleste, se spala si apoi se incolaceste cu capul la coada si se leaga ca sa aiba forma unui colac. In aceast

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 2 cepe
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • 500 mI zeama de carne
  • 500 mI vin rosu
  • 50 gr slanina afumata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita otet
  • sangele si ficatul iepurelui

Mod de preparare

Se jupoaie iepurele, se curata bine, se goleste, se spala si apoi se incolaceste cu capul la coada si se leaga ca sa aiba forma unui colac. In aceasta forma se pune la rumenit cu unt pe ambele parti si se asaza intr-un vas mai mare. Se pun la calit 2 cepe tocate marunt si faina care se stinge cu zeama de carne si vin rosu in proportii egale. Se toarna sosul peste iepure si se adauga sare, piper, cimbru, foi de dafin si patrunjel si se lasa in continuare la fiert. Separat se toacat marunt ficatul impreuna cu plamanii, o bucatica de patrunjel si o ceapa. Se adauga o lingurita de otet si o lingura de ulei si se pune totul in oala cu iepurele.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor

Rulada de porc

Friptura de vita la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors