Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se toarna deasupra 50 ml otet si
Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se toarna deasupra 50 ml otet si apa, sare, piper boabe, frunze de dafin, cimbru, boabe de ienupar. Amestecul se fierbe la foc mic. Pulpele de iepure se dezoseaza si se ung bine cu amestecul racit si se lasa sa stea o zi. Inainte de preparare, se scoate de la marinat si se scurge. Zeama se strecoara si se pune deoparte. Intr-un vas, se prajeste carnea in untura sau slanina afumata. Se adauga zarzavatul si ½ din zeama de la marinare si, la foc foarte mic, se lasa sa dea un clocot (~2 ore). Daca se evapora prea tare zeama, se mai poate adauga cea ramasa. Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu putina zeama si, cand carnea este moale, se toarna deasupra. Se scoate carnea (daca a fiert bine) iar zeama ramasa se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu smantana si o lingurita de mustar. Se fierb bine pana ce se obtine un sos gros. Se acreste cu suc de lamaie. Se pune carnea in acest sos vanatoresc si se da un clocot.
Cu galuste din faina sau paste fierte.
Alte retete carne recomandate
Tocanita de pui
Ardei umpluti
Rulada de pui
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post