Iepure de camp cu sos vanatoresc

Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se toarna deasupra 50 ml otet si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de iepure de camp
  • 3 linguri untura sau 50 g slanina afumata
  • 200 g morcovi
  • 200 g zarzavat pentru supa
  • 4 boabe de ienupar
  • 1 ceapa rosie
  • 1 telina de marime potrivita
  • 1 lingura faina
  • 100 ml smantana
  • 50 g zahar
  • 4 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • piper boabe
  • 50 ml otet
  • 1
  • 4 l apa
  • zeama de la ½ lamaie
  • amestec de condimente sau un praf de cimbru
  • unul de rozmarin
  • busuioc

Mod de preparare

Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se toarna deasupra 50 ml otet si apa, sare, piper boabe, frunze de dafin, cimbru, boabe de ienupar. Amestecul se fierbe la foc mic. Pulpele de iepure se dezoseaza si se ung bine cu amestecul racit si se lasa sa stea o zi. Inainte de preparare, se scoate de la marinat si se scurge. Zeama se strecoara si se pune deoparte. Intr-un vas, se prajeste carnea in untura sau slanina afumata. Se adauga zarzavatul si ½ din zeama de la marinare si, la foc foarte mic, se lasa sa dea un clocot (~2 ore). Daca se evapora prea tare zeama, se mai poate adauga cea ramasa. Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu putina zeama si, cand carnea este moale, se toarna deasupra. Se scoate carnea (daca a fiert bine) iar zeama ramasa se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu smantana si o lingurita de mustar. Se fierb bine pana ce se obtine un sos gros. Se acreste cu suc de lamaie. Se pune carnea in acest sos vanatoresc si se da un clocot.
Cu galuste din faina sau paste fierte.

Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Rulada de pui

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala