Incalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface coaja. Apoi le invelim intr-un
Incalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface coaja. Apoi le invelim intr-un servetel de bucatarie, le lasam sa stea asa cateva minute si le curatam cojile. Castanele se fierb in apa din belsug, timp de 20 de minute pana se inmoaie si le strecuram. Clatim patrunjelul si il maruntim. Spalam carnea si o taiem pe langa os, pe ambele parti, la aprox. 3 cm. Frecam cu sare si piper afar si inauntru. Zdrobim castanele. Amestecam 60 g unt cu oua, pesmet, castanet si patrunjel, pana devine cremoasa. Aszonam cu sare, piper,si o parte o punem in cavitatile facute in carne. Cu restul ungem carnea. Incingem cuptorul la 220 grade. Ungem tava cu 20 g de unt cu usturoi, iar restul de unt il prelucram cu faina. Culcam carnea in tava si o prajim in cuptor aprox. 15 de minute, ultimele 3 minute comutam pe grill, daca avem. Oprim cuptorul si lasam carnea in cuptor. Intre timp pregatim sosul. Amestecam gemul de macese cu supa de legume, cu cuisoare, fierbem timp de 5 minute. Scoatem cuisoarele si adaugam in portii mici, faina cu unt. Sosul il asezonam cu sare si zahar, apoi mai fierbem aprox. 5 minute.
Alte retete recomandate:
Sparanghel cu sunca
Ciuperci umplute
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post