Friptura de rata cu ciuperci

Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune in tava de frip­tura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper boabe
  • 1 pahar
  • vin alb
  • verdeata tocata
  • 100 g slanina afumata

Mod de preparare

Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune in tava de frip­tura. Se acopera cu o cana de apa calda in amcstec cu un paharel de vin alb, se adauga putin piper, se inconjoara rata cu felii de slanina si se introduce tava in cuptor la foc mic pentru o ora. Se frige cu tava acoperita. Separat se spala ciupercile si se taie felii subtiri, se pun intr-o cratita emailata cu o lingura de unt si putina sare si se lasa sa scada. Cind nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna un sfert de ora. Se adauga verdeata tocata ma­runt, cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor.

Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Alte retete recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si carnati

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

Tarta cu branza si carnati
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala