Friptura de rata cu ciuperci

Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune in tava de frip­tura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper boabe
  • 1 pahar
  • vin alb
  • verdeata tocata
  • 100 g slanina afumata

Mod de preparare

Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune in tava de frip­tura. Se acopera cu o cana de apa calda in amcstec cu un paharel de vin alb, se adauga putin piper, se inconjoara rata cu felii de slanina si se introduce tava in cuptor la foc mic pentru o ora. Se frige cu tava acoperita. Separat se spala ciupercile si se taie felii subtiri, se pun intr-o cratita emailata cu o lingura de unt si putina sare si se lasa sa scada. Cind nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna un sfert de ora. Se adauga verdeata tocata ma­runt, cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor.

Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors