Friptura de iepure cu usturoi

Pentru aceasta reteta de friptura de iepure cu usturoi, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de iepure, usturoi, slanina, untura, otet sau vin, sare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spinarea si pulpele din spate ale unui iepure
  • sare
  • slanina
  • usturoi
  • untura
  • o lingura otet.

Mod de preparare

Se pune carnea la marinat.

Dupa ce se scoate carnea de la marinat, se spala cu putina apa rece, se freaca cu sare si se lasa sa stea cam o ora. Se sterge apoi cu un servet curat si se impaneaza cu bucati de slanina si catei de usturoi. Se asaza in tava pentru friptura, unsa cu untura, se toarna jumatate de pahar de apa, se adauga putina sare si o lingura de otet sau, mai bine, jumatate de pahar de vin. Se pune peste carne o lingura de untura si se lasa sa friga la foc potrivit, avand grija ca din cand in cand sa se stropeasca carnea cu sosul din tava.

Cand este gata, se taie felii, se asaza pe farfuria de servit si se stro­peste cu sosul ramas in tava (in caz ca este prea putin, se pun In tava, dupa ce s-a scos carnea, doua linguri de apa si se lasa sa dea 2—3 clocote).


Sosul se poate servi separat in sosiera. Friptura se serveste cu salata de sfecla.
Alte retete recomandate:
Iepure cu sos
Carnati din carne de iepure si porc
Mancare de iepure cu masline

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala