Friptura de iepure cu legume

Curatam legumele, le taiem bucati mai mari, ungem o tava cu putin ulei si le asezam amestecate. Usturoiul nu l-am mai curatat , cateii i-am pus intreg

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 3-4 cepe mai mici
  • 2 ardei kapia sau gogosari
  • 2 ardei iuti
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 3-4 rosii mici sau de tip cherry
  • Pentru uns carnea:
  • rozmarin
  • putina salvie
  • cimbru
  • boia
  • piper
  • sare
  • 100 ml ulei de masline
  • 1/2 de lamaie stoarsa

Mod de preparare

Curatam legumele, le taiem bucati mai mari, ungem o tava cu putin ulei si le asezam amestecate. Usturoiul nu l-am mai curatat , cateii i-am pus intregi, zdrobiti putin cu lama cutitului. Iepurele il impartim in 6 bucati pe care le asezam peste legume. Amestecam restul ingrendientelor si ungem carnea. Adaugam vinul si o jumatate de pahar de apa, punem o folie deasupra si coacem la foc mic 1 1/2 ora. Apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca.

Eu l-am servit cu catofi copti.

Pofta buna!

Reteta Friptura de iepure cu legume a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro

Alta reteta cu iepure gasiti aici: Iepure sicilian

De asemenea va recomandam sa incercati si reteta de Ciuperci la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors