Friptura de caprioara

Se scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se acopera cu fisii subtiri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa marinata
  • 200 g slanina afumata
  • sare
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ceasca de apa
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin

Mod de preparare

Se scoate pulpa din solutia pentru marinare unde a stat zece ore, se bate cu un batator de lemn, se unge cu putin ulei si se acopera cu fisii subtiri de slanina afumata, se pune in tava de friptura cu o ceasca de apa si o ceasca de ulei, se sareaza sosul si se adauga citeva boabe de piper, dupa care se introduce friptura in cuptor. Se frige la foc marc o ora, apoi se intoarce cu atentie, se adauga vinul si se continua fri- gerea. Cand este bine rumenita, friptura se scoate si se serveste fara slanina in care a fost imbracata, taiata felii groase si garnisita cu le­gume sote.
Alte retete recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si carnati

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

Tarta cu branza si carnati
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala