Frigarui cu carne de caprioara

Cu o zi inainte de preparare maceram carnea, iar prunele uscate le inmuiem in vin rosu. Crestam feliile de carne si le ungem pe interior cu busuioc,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati groase de carne de caprioara macerata
  • 12 buc prune uscate
  • 100 ml frisca
  • 200 ml vin dulce
  • 1 lingura intaritor alimentar
  • sare
  • piper
  • boia
  • busuioc
  • ulei

Mod de preparare

Cu o zi inainte de preparare maceram carnea, iar prunele uscate le inmuiem in vin rosu.

Crestam feliile de carne si le ungem pe interior cu busuioc, punem in crestaturi 3-3 bucati de prune uscate si prindem marginile.

Amestecam vinul cu intaritorul alimentar, adaugam piperul, praful de boia si frisca.

Tragem pe frigarui bucatile de carne, le ungem cu ulei, le rulam in folie de aluminiu si le prajim o ora pe carbuni, apoi indepartam folia si prajim mai departe.

Servim cu sos de vin rosu si orez cu stafide.

Amestecul pentru macerat il obtinem din apa, otet, felii de ceapa, foi de dafin, cimbru, rondele de morcovi galbeni si albi, ceapa salota, telina, nuci de pin zdrobite, piper boabe, cuisoare, sare si coaja de lamaie.

Fierbem ingredientele si le turnam peste carne.
Alte retete de mancare

recomandate

Ciuperci umplute

Ciulama ciuperci

Tocanita de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors