Frigarui cu carne de caprioara

Cu o zi inainte de preparare maceram carnea, iar prunele uscate le inmuiem in vin rosu. Crestam feliile de carne si le ungem pe interior cu busuioc,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati groase de carne de caprioara macerata
  • 12 buc prune uscate
  • 100 ml frisca
  • 200 ml vin dulce
  • 1 lingura intaritor alimentar
  • sare
  • piper
  • boia
  • busuioc
  • ulei

Mod de preparare

Cu o zi inainte de preparare maceram carnea, iar prunele uscate le inmuiem in vin rosu.

Crestam feliile de carne si le ungem pe interior cu busuioc, punem in crestaturi 3-3 bucati de prune uscate si prindem marginile.

Amestecam vinul cu intaritorul alimentar, adaugam piperul, praful de boia si frisca.

Tragem pe frigarui bucatile de carne, le ungem cu ulei, le rulam in folie de aluminiu si le prajim o ora pe carbuni, apoi indepartam folia si prajim mai departe.

Servim cu sos de vin rosu si orez cu stafide.

Amestecul pentru macerat il obtinem din apa, otet, felii de ceapa, foi de dafin, cimbru, rondele de morcovi galbeni si albi, ceapa salota, telina, nuci de pin zdrobite, piper boabe, cuisoare, sare si coaja de lamaie.

Fierbem ingredientele si le turnam peste carne.
Alte retete de mancare

recomandate

Ciuperci umplute

Ciulama ciuperci

Tocanita de pui

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala