Fazan umplut

Fazanul se curata de pene, se parleste si se goleste de intestine, apoi se condimenteaza si se lasa deoparte. Se toaca inima, pipota, ficatul, impreu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 fazan
  • 200 gr carne de porc
  • 100 gr slanina
  • 8 ciuperci
  • 2 pahare vin alb
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de unt
  • 4 felii paine alba
  • 1 jumatate lamaie
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Fazanul se curata de pene, se parleste si se goleste de intestine, apoi se condimenteaza si se lasa deoparte. Se toaca inima, pipota, ficatul, impreuna cu carnea de porc, 50 gr slanina si cateva fire de patrunjel. Ciupercile se spala si se curata, apoi se taie marunt si se lasa la inabusit in putin unt. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu tocatura, se adauga sare, piper, vinul alb si se amesteca bine. Se umple apoi fazanul cu pasta si se infasoara cu o bucata de slanina. Se tine la rece 12 ore, dupa care se pune intr-un vas, se acopera si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand fazanul este aproape rumenit, se toarna 1 jumatate pahar apa clocotita, 1 jumatate pahar vin, sare, piper, se acopera si se lasa sa fiarba la foc slab doua ore.


Se serveste cald.

Alte retete:

Curcan umplut Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors