Curatam fazanul de pene, se tine pe flacara mare ca sa se nrcu puful, se sterge cu o cirpa umeda si se goleste de intestine si de mg* runtaie. Marunt
Curatam fazanul de pene, se tine pe flacara mare ca sa se nrcu puful, se sterge cu o cirpa umeda si se goleste de intestine si de mg* runtaie. Maruntaiele fazanului se consuma impreuna cu friptura sau pregatite separat, ca maruntaiele de pasare. Dupa ce fazanul a fost gojw se spala pe dinauntru, se sareaza si se lasa asa cit se pregateste um' plutura.
Se toaca ciupercile, se pun intr-o cratita cu jumatate din cantitate de unt si un praf de sare. Se scad la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca Ciupercile se amesteca cu un ou crud, verdeata tocata, o felie de pijne inmuiata si farimitata, sare si piper macinat. Amestecul se omogenizeaza se umple cu el fazanul, apoi se stropeste pasarea cu untul ramas si coase cu ata de bumbac pentru ca umplutura sa nu cada in timpul frigerii. Astfel pregatit, fazanul se pune in tava de friptura cu o ceasca mare de apa calda, sare, slanina taiata fisii si boabe de piper. Se frige o ora la foc potrivit, se intoarce apoi si se adauga vinul si se lasa in conÂtinuare in cuptor. Cand capata o nuanta aurie stiti ca este gata
Alte retete recomandate
Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si maslineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala