Fazan cu sos Madera

Fazanul se curata de pene si intestine, se spala si se sterge. Se acopera apoi pieptul cu felii de slanina si se pune cu unt sa se rumeneasca in cupto

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 fazan
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceasca sos Madera
  • 2 linguri unt
  • 120 gr slanina
  • sare

Mod de preparare

Fazanul se curata de pene si intestine, se spala si se sterge. Se acopera apoi pieptul cu felii de slanina si se pune cu unt sa se rumeneasca in cuptor. Se scot feliile de slanina, dupa ce-sa rumenit frumos fazanul si se sareaza. Se mai da apoi la cuptor inca un sfert de ora. Se adauga felioarele de slanina prajite in unt impreuna cu ciupercile spalate si tocate marunt . Se toarna deasupra ceasca de sos Madera si se lasa sa fiarba pe foc mic, cu un capac.


Se serveste cald.

Alte retete:

Placinta de dovleac

Ciorba radauteana

Ciuperci umplute

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala