Cap de mistret

Capul de mistret se curata, se parleste, apoi se spala si se pune intr-un bait preparat din ingredientele de mai sus timp de 3-4 zile. Se scoate apoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cap de mistret
  • Pentru bait:
  • 1 l vin alb
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov taiat felii
  • 10 boabe de piper
  • sare
  • cimbru
  • 1-2 foi de dafin

Mod de preparare

Capul de mistret se curata, se parleste, apoi se spala si se pune intr-un bait preparat din ingredientele de mai sus timp de 3-4 zile. Se scoate apoi si se pune la fiert in apa si zeama de bait. Se lasa la fiert 6-7 ore. Cand este gata, se lasa la racit, apoi se scoate capul si se ia toata carnea de pe oase, limba si soriciul. Se taie felii subtiri carnea si se pune intr-o forma inalta, presarand printre straturile de carne, sare, piper si foile de dafin pisate.


Se acopera si se lasa pana a doua zi la rece.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor Placinta de dovleac Curcan umplut

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala