Vinetele curatate se feliaza, apoi se coc pe gratar. Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de vinete, care se stropesc cu putin ulei de masli
Vinetele curatate se feliaza, apoi se coc pe gratar. Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de vinete, care se stropesc cu putin ulei de masline, apoi ton maruntit (scurs de ulei), felii de cascaval, oregano, sare.
Apoi se reia aranjarea straturilor ( vinete, ton, cascaval, oregano, sare). Ultimul strat sa fie de vinete peste care se aseaza felii de cascaval. Se dau la cuptor circa 10 -15 minute, pana cand se topeste bine cascavalul. Vinetele pot fi prajite si in ulei. Se procedeaza astfel: vinetele feliate se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti , in ulei de masline bine incalzit.
Apoi se pun pe hartie sa se absoarba grasimea. Daca se folosesc vinete astfel preparate, nu mai este necesar sa fie stropite cu ulei cand se pun in vasul termorezistent.
Se servesc cu cascaval razuit deasupra si ornat cu verdeata. Reteta Vinete cu ton si mozzarella a fost propusa de ingerasul Al
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...
Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparatIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala