Ton gratinat

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca. Se ia cratita de pe foc si se adauga laptele. Se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ton gratinat

Ingrediente

  • 25gr unt
  • 25gr faina
  • 300ml lapte
  • 50gr cascaval ras
  • 200gr ton in ulei
  • 325gr porumb din doza
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • 70gr paine prajita sfaramata

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca. Se ia cratita de pe foc si se adauga laptele. Se pune oala iarasi pe foc si se lasa sa fiarba 2 minute pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cascavalul. Se adauga tonul din conserva cu tot cu ulei si la sfarsit porumbul. Se pune sare si piper. O forma pentru gratin se unge cu unt, rosiile se taie felii si se pun pe fundul formei apoi se toarna compozitia cu ton. la sfarsit se adauga pesmetul si se baga la cuptor pentru 20 minute.
Reteta Ton gratinat a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti

Simplă și de efect, asta dacă aveți răbdare până a doua zi ;)

Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide