Stufat de peste

Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii si se sareaza usor. Ceapa si usturoiul curatate si spalate se taie in buca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg peste (crap
  • macrou)
  • 5 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 150 gr. masline verzi
  • 120 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • sare piper

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii si se sareaza usor.

Ceapa si usturoiul curatate si spalate se taie in bucati de 3 cm lungime si se inabusa in 4-5 linguri ulei.

Bucatile de peste se prajesc usor in restul de ulei, apoi se pun intr-o cratita mai mare cu uleiul respectiv si vinul si se fierbe 5 min.

Se adauga sare, piper, ceapa si usturoiul inabusite, verdeturile taiate marunt, maslinele fara simburi si se fierbe 5 min.
Se serveste rece

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Piure de mazare cu cartofi

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am...

Piure de mazare cu cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala