Stiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe burta, ci pe linia coloan
Stiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe burta, ci pe linia coloanei vertebrale pana la cavitatea abdominala. Se scoate coloana si intestinele. Se spala cavitatea abdominala si se zvanta. Se desface o parte de carne de pe oase avand grija sa ramana pielea intreaga. Se da un praf de sare in interior si pana se umple se pune la o parte. Se procedeaza la fel cu cealalta stiuca.
Se pregateste umplutura: chiflele se inmoaie in lapte si cand se imbiba suficient, se preseaza si se da prin masina de tocat carne odata cu carnea scoasa din interiorul stiucilor. Ciupercile curatate, taiate marunt se calesc in putin unt. Se condimenteaza cu sare si piper, se da aroma cu patrunjel verde. Ciupercile se adauga la tocatura, se amesteca totul cu 5 oua intregi. Cu aceasta compozitie se umple pielea stiucilor, care apoi se coase sau se fixeaza cu scobitori. Se asaza in tava de copt unsa cu unt, se introduce in cuptor la foc mijlociu. Se adauga apa si vin alb, in timpul prajirii se stropeste cu sosul din tava,se rumeneste. Se serveste garnisit cu rondele de lamaie cu cartofi cu unt.
Alte retete recomandate:
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post