Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj

Se spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350-400 g filet de somon
  • 6 foi aluat foetaj (20x10 cm)
  • 500-600 g spanac
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de masline
  • 125 g mozzarella
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • zeama de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa, adugam spanacul si amestecam. Oprim focul, condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care lasam la racorit putin.

Somonul se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza si pipereaza dupa gust. Intindem aluatul foietaj si taiem dreptunghiuri. Punem o gramajoara de spanac, deasupra o felie de mozzarella, saram, iar peste punem cate o bucata/felie de somon. Acoperim cu partea cealalta de aluat, inchidem bine cu o coada de lingura. Amestecam galbenusul cu lapte, ungem deasupra si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 190-200 grade C. Cand e rumen bine, se scoate, se lasa 4-5 minute la racorit.
Se serveste cald.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si carnati

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

Tarta cu branza si carnati
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala