Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj

Se spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350-400 g filet de somon
  • 6 foi aluat foetaj (20x10 cm)
  • 500-600 g spanac
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de masline
  • 125 g mozzarella
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • zeama de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa, adugam spanacul si amestecam. Oprim focul, condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care lasam la racorit putin.

Somonul se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza si pipereaza dupa gust. Intindem aluatul foietaj si taiem dreptunghiuri. Punem o gramajoara de spanac, deasupra o felie de mozzarella, saram, iar peste punem cate o bucata/felie de somon. Acoperim cu partea cealalta de aluat, inchidem bine cu o coada de lingura. Amestecam galbenusul cu lapte, ungem deasupra si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 190-200 grade C. Cand e rumen bine, se scoate, se lasa 4-5 minute la racorit.
Se serveste cald.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors