Somon Olio (pentru 10 persoane)

usturoiul se curata si se piseaza. Somonul se spala si se usuca pe prosop curat. Se taie rondele. Rondelele de somon se inabusa in ulei cu usturoi si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Somon 2.500 kg
  • ulei 0
  • 150 l
  • usturoi 0.050 kg
  • unt 0
  • 300 kg
  • vin alb 0.200 l piper alb 0.003 kg
  • sare 0.030 kg
  • Sos de portocale: portocale 0.500 kg
  • otet 0.125 l
  • supe de peste 0.150 l
  • unt 0.350 kg
  • piper 0.001 kg
  • sare 0.005 kg

Mod de preparare

usturoiul se curata si se piseaza. Somonul se spala si se usuca pe prosop curat. Se taie rondele. Rondelele de somon se inabusa in ulei cu usturoi si vin. In jiu se adauga unt, sare, piper si se realizeaza sosul. Se serveste cu garnitura de cartofi, legume si sos de portocale. Portocalele se spala si li se extrage sucul. Partea galbena a cojii se taie julienne. Sucul de portocale cu otet si supa de peste se reduce la 1/3 din volum apoi se adauga unt, sare, piper. Coaja taiata julienne se aseaza estetic deasupra sosului.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa

Aceasta prajitura am gasit-o sub numele de "Blanita mielului" in caietul vechi din care am luat-o, insa am vazut ca...

Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala