Somon la gratar cu orez

Pentru aceasta retete aveti nevoie de somon, sare, piper, lamaie, orez, apa, sofran, unt, smantana, verdeata si ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 medalioane de somon
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • Pentru garnitura de orez:
  • 300 gr orez
  • 800 ml apa
  • 1 lingurita sofran
  • 50 gr unt
  • 2 lingurite ulei
  • Pentru sosul alb:
  • 200 gr smantana
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 100 gr somon afumat
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Somon la gratar cu orez se prepara asa: se pune orezul la fiert in apa cu sare, unt, ulei si sofran, cca 30 de minute, dupa care se baga in cuptorul cald. Separat, se taie somonul afumat cubulete, usturoiul se piseaza si se amesteca cu smantana si mararul tocat. Se acreste cu putina lamaie, apoi se sareaza si se pipereaza. Se spala somonul in apa rece, se lasa la scurs, se condimenteaza, apoi se pune pe gratarul incins si se lasa la rumenit pe ambele parti.


Somonul se servestec u garnitura de orez si sosul de smantana cu somon.

Alte retete culinare:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Am pregatit aceasta rulada cu gandul la ultimele zile de toamna. Stiu ca iarna se apropie cu pasi rapizi, dar vreau sa ne...

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala