Somon la cuptor cu sos de portocale

Se incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca ceapa, portocala, maslinele, sucul de portocale si cel d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc file de somon
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite condiment amestecat (chimen
  • rozmarin
  • cimbru)
  • ulei de masline; pentru sos: o ceapa verde taiata marunt
  • o portocala taiata bucatele
  • 10 masline verzi tocate
  • o lingurita suc de portocale
  • o lingurita suc de lamiie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca ceapa, portocala, maslinele, sucul de portocale si cel de lamiie, sare si piper. Fileurile de peste se ung cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza, dupa care se condimenteaza.

Cind cuptorul s-a incins, se pune somonul pentru 17 minute. Este posibil sa nu arate facut, dar este patruns. Se serveste cu sosul separat.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala